Știai? Tudtad?

Știai? Tudtad?
RO: Sperăm că seria noastră " Știai?" vi se pare suficient de informativă, pentru că ne dorim să aflați cât mai multe informații despre ingredientele produselor noastre și să înțelegeți de ce am ales aceste alternative în locul corespondenților lor obișnuiți.

În rândurile următoare, aveți ocazia să cunoașteți un pic mai bine făina din coaja de semințe de pătlagină (Psyllium). Aceasta este, de fapt, o formă fin măcinată a cojii semințelor de pătlagină. Este, de asemenea, cunoscută ca un aliment minune pentru numeroasele sale beneficii și este un supliment alimentar popular pentru cei care țin dietă.

Haideți să aflăm exact ce proprietăți benefice are: 
⁃ datorită capacității sale ridicate de absorbție, poate fi folosit ca ingredient gelifiant (considerat de mulți ca o alternativă vegană la gelatina animală), pentru „îmbogățirea” sucurilor de fructe și ca agent de legare în prăjituri.
⁃ versatilitatea consumului: poate fi consumat crud, uscat, amestecat cu apă sau alte lichide
⁃ extrem de benefic pentru sistemul digestiv datorită conținutului ridicat de fibre; calmează și curăță tractul intestinal
⁃ scade nivelul de zahăr din sânge şi colesterolul, curăță sistemul limfatic și are un efect de ameliorare a stării de oboseală.
⁃ scade nivelul de zahăr din sânge și colesterolul, curăță sistemul limfatic și are un efect de ameliorare a stării de oboseală.
⁃ este recomandat ca o cură de detoxifiere, dar poate fi consumat și zilnic pentru a asigura un aport zilnic de fibre. Se recomandă să se înceapă cu cantități mai reduse, pentru ca organismul să se obișnuiască și să nu provoace disconfort, dar în același timp se recomandă şi aportul de lichide care este esențial concomitent cu acest produs (datorită conținutului ridicat de fibre al cojii de pătlagină).

Un ingredient de bucătărie foarte util pentru coacerea pâinilor, recomandat și pentru prăjituri și produse de patiserie. De asemenea, poate fi utilizat ca agent de gelifiere sau ca agent de legare, atât pentru chiftelele de legume, cât și pentru cele de carne. Dacă terciul de ovăz este unul dintre preferaţii noştri pentru micul dejun, putem adăuga un pic de făină din coaja de semințe de pătlagină şi la acesta.

Dacă aveți idei de rețete în care se poate folosi acest ingredient, anunțați-ne! 😊


HU: Reméljük elég informatívnak találjátok ‘Tudtad?’ sorozatunkat. Szeretnénk, hogy ti is minél többet megtudjatok termékeink hozzávalóiról és megértsétek, hogy miért pont ezeket az alternatívákat választottuk ‘rendes’ társaik helyett.

A következő sorokban az útifűmaghéj liszttel ismerkedhettek meg kicsit közelebbről. 
Az útifű maghéj liszt, valójában az útifű maghéj finomra őrölt formája. Csodaszerként is említik rengeteg jótékony hatása miatt, és kedvelt táplálék-kiegészítő a diétázók körében is. Lessük meg, milyen jótékony tulajdonságokkal rendelkezik pontosan:

⁃ magas nedvszívó képessége miatt használható zselésítő hozzávalóként (sokan az állati eredetű zselatin vegán alternatívájának tekintik), gyümölcslevek dúsításához és sütemények kötőanyagaként is használatos
⁃ fogyaszthatósága többoldalú: lehet fogyasztani nyersen, száraz állapotban, vízzel, esetleg más folyadékkal összekeverve
⁃ rendkívül hasznos az emésztőrendszer számára magas rosttartalma miatt; nyugtatja és tisztítja a bélrendszert
⁃ csökkenti a vércukor-, és koleszterinszintet, tisztítja a nyirokrendszert és fáradságenyhítő hatása is van
⁃ méregtelenítéshez kúra szerűen szokták ajánlani, de napi fogyasztásra is alkalmas, hogy biztosítsa a napi rostmennyiséget (ajánlott először kis mennyiségben elkezdeni a használatát, hogy a szervezet tudjon hozzászokni és ne okozzon kellemetlenségeket, ugyanakkor a bő folyadékbevitel is létfontosságú használatakor)

Rendkívül használatos konyhai alapanyag, kenyerek, sütemények sütéséhez is ajánlott. Zselésítő, esetleg ‘tapasztó’ anyagként is megállja a helyét zöldség-, és húsos fasírtokban egyaránt. Ha kedvelt reggelink közé tartozik a zabkása, akkor hozzá is adhatunk belőle egy keveset. 

Ha van bármilyen ötletetek, hogy még milyen recepthez illene az útifűmaghéj, osszátok meg velünk is! 😊

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!