Tot ce trebuie să știți despre cafeaua turcească

Tot ce trebuie să știți despre cafeaua turcească
Cafeaua turcească este cunoscută pe scară largă drept una dintre cele mai bune cafele din lume, deoarece este derivată din arabica și este compusă dintr-o măcinare excelentă. Este, de asemenea, o parte foarte importantă a culturii turcești. Ei asociază cafeaua cu conversațiile purtate cu prietenii, ca o plăcere matinală și cu pauzele din timpul zilei.
Citind acest articol, puteți afla mai multe despre minunile cafelei turcești și puteți afla multe fapte despre aceste boabe fantastice. În plus, veți găsi informații despre istoria cafelei, semnificația ei culturală, cafenelele celebre și multe altele. Așa că continuați să citiți și aflați despre această tradiție faimoasă.

Originea cafelei turcești
Prima cafenea


Există câteva legende despre cum a fost adusă cafeaua în Turcia și despre cine a deschis prima cafenea; iată una dintre ele. În 1554, doi bărbați sirieni, Hakam și Shams, s-au mutat în Turcia cu boabe de cafea și au decis să deschidă prima cafenea, „Kaveh Kanes”, în Tahtakale, cartierul comercial din Istanbul. Popularitatea cafenelelor s-a răspândit rapid prin Imperiul Otoman și au devenit centrul vieții sociale pentru mulți oameni.

Cafenelele erau locuri în care localnicii își puteau petrece timpul liber discutând despre politică și despre ultimele știri. De asemenea, ar putea juca șah și table, pe care le puteți solicita în orice cafenea modernă din Turcia acum.

De fapt, în secolul al XVII-lea, marele vizir otoman Köprülü a cerut închiderea cafenelelor. Motivul a fost zvonul că localnicii discutau despre politică și complotează cum să-l răstoarne pe sultan. Dacă oamenii nu se supuneau, ar primi o pedeapsă aspră care includea bătaie și chiar înec. Reacția localnicilor a fost foarte negativă, au început să se revolte, iar cafenelele au trebuit să fie redeschise. În schimb, sultanul a decis să pedepsească cafenelele cu taxe suplimentare.

Dezvoltarea tehnicii de preparare

Prepararea cafelei a jucat în secolul al XV-lea, când oamenii au învățat să facă cafea cu o oală specială, care a devenit foarte populară în Turcia. Pe măsură ce oamenii au început să se bucure de cafea, au început să adauge și ingrediente precum scorțișoară, cardamom și cuișoare pentru a face băutura mai plăcută. Au adăugat chiar și ouă pentru a avea un gust mai bogat băuturii lor.

În plus, boabele de cafea turcească nu erau disponibile pe scară largă la acea vreme, așa că în timpul berii, oamenii foloseau boabele din varietatea locală de arbori de cafea verzi. În zilele noastre, însă, arborele de cafea poartă numele țării în sine. De fapt, unii istorici cred că planta își are originea în Etiopia, dar a fost adusă în Turcia doar de comercianți.

Odată cu trecerea anilor, oamenii au început să adauge zahăr și condimente în băutura lor, motiv pentru care este considerată una dintre cele mai dulci soiuri de cafea din lume. De asemenea, zatul de cafea era folosit ca remediu pentru durerile de cap si greata. Treptat, popularitatea cafelei s-a extins și în Europa, unde oamenii au început să o ia și pentru beneficiile ei pentru sănătate.
Cum se face cafeaua turcească?
Prepararea acestei băuturi unice este destul de simplă. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să măcinați boabele de cafea. Cu toate acestea, există diferite moduri de a face acest lucru, în funcție de dacă doriți să obțineți o măcinare grosieră sau fină. Este recomandat să folosiți o râșniță de mână pentru o măcinare grosieră și una electrică pentru o măcinare fină.

Apoi, ar trebui să luați cafeaua măcinată și să o turnați într-un cezve (o oală mică); adăugarea zahărului este opțională. Aceasta va fi urmată de turnarea apei în cezve peste boabele de cafea și aducerea lor la fierbere până când vedeți primele bule. Apoi, turnați stratul superior de bule într-o ceașcă de cafea. Continuați să fierbeți până când este gata. După ce faci acest lucru, ar trebui să-l lași să stea aproximativ un minut înainte de a-l lua de pe foc și de a-l turna într-o ceașcă mică încet și cu grijă. Între timp, îți poți servi cafeaua cu un deliciu turcesc.

În afară de deliciul turcesc, puteți adăuga niște ciocolată sau bomboane; totuși, există un motiv pentru care lokum a fost alegerea preferată. Pe atunci, cafeaua turcească era preparată fără zahăr, care era tare și uneori amar. Când zahărul a fost adus în Turcia, mai târziu a apărut lokum. Delicii turcești au fost servite împreună cu cafeaua pentru a o îndulci puțin.

Deci asta este! Pregătirea cafelei turcești nu este complicată - trebuie doar să urmați acești pași simpli și veți obține o ceașcă decentă din această băutură delicioasă!
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!