

Asigurarea calității necesare și respectarea regulilor este esențială în industria alimentară. Există nenumerate cerințe și regulamente care trebuie respectate pentru o bună funcționare și pentru ca clientul să poată ridica produse bine monitorizate de pe rafturile magazinelor.
Așa cum știți, Daycome posedă Certificatul Crossed Grain (simbolul spicului de grâu tăiat), ceea ce reprezintă faptul că produsele noastre sunt produse 100% din ingrediente fără gluten. Acesta include faptul că noi nu acceptăm ingrediente și ambalaje, care nu sunt dovedite de producător, că nu s-au întâlnit cu gluten. Nu se găsește gluten nici în departamentul de producție și nici în depozit, așadar, putem monitoriza evoluția produsului nostru de la ingredientele folosite până la momentul ce ele ajung pe rafturile magazinelor.
Dar cum putem stabili că nivelul de încredere e de 100%?
Apariția Certificatului Crossed Grain pe ambalajul produselor este de mare importanță celor care sunt sensibili la făină, dar și celor care, din diferite motive de sănătate, urmează o dietă fără gluten, deoarece acest simbol indică siguranța produselor.
Asociația Română pentru Intoleranță la Gluten (ARIG) este licențiatorul Certificatului Crossed Grain din România, acesta fiind membru al Asociației Europene a Societăților de Celiachie (AOECS).

Pentru a dobândii certificatul de încredere în producător și în produsele sale, aderarea la frecvente inspecții, testări și standarde bine definite este necesară. Fabrica noastră funcționează pe baza unor procese strict controlate, nu exită posibilitatea contaminării încrucișate și stăm la rândul zilei cu aderarea la practicile de igienezare a sistemelor folosite.
Acestea sunt aspectele prin care produsele noastre se diferențiază de produsele pe care apare doar inscripția „fără gluten” sau un simbol dovedind acesta, deoarece, în cazul produselor 100% fără gluten, pe lângă simbolul atașat mai jos, trebuie să căutăm și numărul de licență!


Ahogy már említettük nektek, a Daycome rendelkezik Crossed Grain Certificate-el (áthúzott búzakalász szimbólummal), ami azt jelzi, hogy termékek 100%-ban gluténmentes alapanyagokkal készülnek. Ez azt feltételezi, hogy nem fogadunk el olyan alapanyagot vagy csomagoló anyagot, amit a gyártó nem tud igazolni, hogy nem találkozott gluténnal. Nem kerül be glutén sem a termelési részlegre sem a raktárba, tehát a termékek naprakész követését biztosítjuk az alapanyagoktól egyészen a termékeink boltba jutásáig.
De honnan tudjuk megállapítani, hogy 100%-os a megbízhatóság?
A Crossed Grain Certificate jelenléte a terméken kiemelt jelentőséggel bír a lisztérzékenyek, de a más egészségügyi okokból gluténmentes diétát folytatók számára is, mivel ez garantálja a termék biztonságosságát.
Az Romániai Gluténérzékenyek Egyesülete (ARIG) a Crossed Grain védjegy romániai licencadója, mivel tagja Európai Cöliákiás Társaságok Szövetségének (AOECS).

A megbízhatósághoz szükséges tanúsítvány feltétele hogy gyárunk megfeleljen a rendszeres ellenőrzéseknek, szabványoknak, bevizsgálásoknak. Gyárunkat kontrolált folyamatok jellemzik, nincs keresztszennyeződési lehetőség, naprakészen állunk a higiéniai rendszerek betartásával.
Ebben különböznek a mi termékeink azoktól a termékektől melyen csak a „gluténmentes” felirat vagy a szimbólum látható, mert a 100%-os gluténmentes termékekhez a képen látható szimbólummal együtt a licenc számot is keresnünk kell!
